Actie voor een veilige verkeerssituatie aan de Okay

zebrapadGroen Wevelgem protesteerde deze voormiddag op een opvallende manier tegen de onveilige verkeerssituatie aan het grootwarenhuis OKay in de Menenstraat. Er werd een 'zebrapad-tapijt' gelegd en de mensen werden geholpen om de straat veilig over te steken. De reacties van de talrijke voorbijgangers loog er niet om, zo goed als iedereen is voorstander van een zebrapad.

Voor fietsers en voetgangers is het er inderdaad moeilijk en gevaarlijk om de drukke verkeersweg over te steken. Een zebrapad zou de situatie een heel stuk veiliger maken. Groen haalde dit punt reeds een jaar geleden aan in de gemeenteraad, tot op heden zonder gevolg.

Ook voor de auto's is het niet evident om de parking van de Okay te verlaten. Om zicht te hebben op de verkeerssituatie ben je verplicht tot op - en zelf over - het fietspad rijden. Naar rechts opdraaien kan niet zonder een stuk op het rijvak van de tegenliggers te rijden. Veilig is anders!
Hopelijk is er geen ongeval nodig voordat er maatregelen worden genomen.

Hieronder enkele foto's van de actie:
actie zebrapad

actie zebrapad

actie zebrapad

actie zebrapad

actie zebrapad

actie zebrapad

meer foto's op onze Facebookpagina

Dirk

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven?
Groen Wevelgem stuurt op regelmatige basis een nieuwsbrief, wil je die te ontvangen, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief

Doe mee

Wil je de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger of wens je lid te worden van Groen ?

Alle info vind je op de Landelijke website van Groen