Denkavond heraanleg Sint Maartensplein

St MaartenspleinEen maandagavond in de foyer van de stekke. Groen doet een nieuwe poging om bewoners te betrekken bij een belangrijk dossier: de heraanleg van het St. Maartensplein.
Bij het toekomen nog eens de toer gedaan, en er is inderdaad heel erg weinig plein te bekennen. Lelijke parking, geen gevoel van 'Hier wil ik wel eens 10 minuten blijven zitten". Gelukkig is Emmanuel Perreira, architect en creatief brein, bereid gevonden om zijn kritische oplossingen uit te werken en voor te stellen.

Het wordt een boeiende avond. Emmanuel neemt ons mee langs de verschillende invalshoeken: monumenten, nood aan parking, zinvolle verbinding met het groen lint, nodige ruimte voor evenementen, en vooral, hoe creŽer je hier een echt pleingevoel.
Hij droomt niet in het wilde weg, maar schetst realistische benaderingen, weegt zijn elementen, maar snijdt hout.

Reacties van de bezoekers tillen het gesprek nog op. We besluiten eens een kijk te nemen want we zitten bijna op het plein. Inderdaad, haal die hagen weg, zorg voor een hedendaags maar consequent materiaalgebruik, open de ruimte aan de bibliotheek, accentueer die mooie kerkingang. Deze plek is het startpunt voor 4 wandelingen, zet dat in de kijker. Haal die borden weg die nu de stekke verstoppen. kortom, er is duidelijk nood aan een visie op het plein en omgeving, en Groen geeft (alweer) een duidelijke voorzet.

Je kan de pdf van de powerpoint-presentatie kan je hier bekijken.

St Maartensplein

Dirk

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven?
Groen Wevelgem stuurt op regelmatige basis een nieuwsbrief, wil je die te ontvangen, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief

Doe mee

Wil je de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger of wens je lid te worden van Groen ?

Alle info vind je op de Landelijke website van Groen