'11 daagt uit' winnaar 4de Groene Pluim

KunstwerkZondag 15 januari 2012 verzamelden de Wevelgemse Groen-leden – voor het eerst zonder uitroepteken – in OC De Stekke voor het stilaan traditionele nieuwjaarsontbijt. Na het uitwisselen van nieuwjaarswensen en het nuttigen van een heerlijk bio-ontbijt, werd vooruitgeblikt op de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober.

Vanaf 10u30 arriveerden de genomineerden voor de 4de Groene Pluim die de winnaar dit jaar mocht ontvangen van Groen-kandidate en atlete Veerle Dejaeghere. De genomineerden waren deze keer: 11 daagt uit, Chanté en Benefiet 12.12.

11 daagt uit, een samenwerking van de 11.11.11-comités van Gullegem, Moorsele en Wevelgem, slaagde er wonderwel in om de gevoeligheden van de Noord-Zuid verhoudingen op een leuke manier aan te scherpen tijdens een groots evenement in de Porseleinhallen.

Chanté of het muziekfestival met een warm hart was een initiatief van Chantal Vandamme, een alleenstaande werkende moeder met 5 kinderen die al 11 jaar kankerpatiënte is. Ze organiseerde samen met vrienden en familie een muziekfestival ten voordelen van de VZW OK (Ontmoeting & Ontspanning Kanker)

Benefiet 12.12 ontstond vanuit de verontwaardiging van de Moorseelse Annelies Scheldeman voor de hongersnood die in 2011 in de Hoorn van Afrika woedde. Annelies vond dat er iets moest gebeuren om de honger te bestrijden, en organiseerde een benefietoptreden in OC De Stekke.

Een moeilijk keuze dus voor de Groen-leden die via stemming hun voorkeur konden uitspreken. Na het tellen van de stemmen kwam 11 daagt uit als winnaar uit de bus. Ze ontvingen een mooi kunstwerkje van Griet Verhaeghe uit handen van Veerle Dejaeghere. Ook de genomineerden ontvingen een kunstwerkje en mochten samen met de winnaar op de (pers)foto.

Dirk

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven?
Groen Wevelgem stuurt op regelmatige basis een nieuwsbrief, wil je die te ontvangen, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief

Doe mee

Wil je de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger of wens je lid te worden van Groen ?

Alle info vind je op de Landelijke website van Groen