De Kleine Molen, op naar onderscheiding a.u.b.

PassiefhuizenHet RUP De Kleine Molen is een van de grote uitdagingen voor de gemeente. We hebben de kans om voor een grote wijk van 500 woningen bijna van een wit blad te beginnen. Er is de mogelijkheid om er iets moois en toekomstgericht van te maken.

Er is tot nu goed nagedacht over het RUP. Op vlak van mobiliteit zijn er het groepsparkeren, trage wegen, openbaar vervoer, carpoolparking, doorknippen Bieststraat. Er komt een nieuwe grote groenstructuur maar ook buurtparkjes met verbindingen. Er wordt rekening gehouden met bestaande waterlopen, er is aandacht voor waterinfiltratie. Er wordt zongeoriŽnteerd, de basis voor een energiezuinige woning.

Volgens duurzaamheidsbarometer van Gent, haalt het project vandaag 72%, een voldoende score. Groen! wil het bestuur stimuleren om voor onderscheiding te gaan. We halen op vandaag de klimaatdoelstellingen niet. Onze lucht is te vervuild. De energieprijzen blijven stijgen. Daarom moeten we waar mogelijk een stevige stap verder zetten.

Het bestuur wil een duurzame wijk die ook voor toekomstige generaties een aangename leefomgeving biedt. Waarom dan niet duidelijk kiezen voor passiefwoningen en/of lage-energiewoningen, water ter plaatse houden, een autodeelproject en een milieuvriendelijke en/of collectieve energievoorziening?

Het RUP biedt de ruimtelijke grenzen. Wat er daarbinnen gebeurt moet nog verfijnd en uitgeschreven worden. Een uitgelezen kans om een duidelijk verschil te maken voor de tientallen nieuwe gezinnen die naar De Kleine Molen komen wonen.

Dirk

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven?
Groen Wevelgem stuurt op regelmatige basis een nieuwsbrief, wil je die te ontvangen, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief

Doe mee

Wil je de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger of wens je lid te worden van Groen ?

Alle info vind je op de Landelijke website van Groen