Drukkerij Desiere wint 3de Groen!e Pluim

pluimZondag 23 januari om 9 uur in De Stekke, Moorsele.
De kern van Groen! Wevelgem verbroedert met de collega’s van Menen bij een heerlijk ontbijt. Lokale politiek, de kinderen, de nationale politiek en de vraag wanneer we de olijven zullen uitzetten beheersen het discours. Carlo leidt de babbels in. Henk geeft een korte impressie van 2 maand gemeenteraadslidschap, kort samengevat “boeiend maar nog veel te leren” en “samen, als groep, staan we sterker”.

Ex-senator en lid van het nationaal partijbestuur Geert Lambert verlegt de lat naar het nationale politieke niveau, naar inspanningen van Groen! om consequent positief te blijven en samen met de Franstalige collega’s aan de kar te blijven trekken.

Ondertussen druppelen de genomineerden binnen. De Groen!e Pluim wordt immers uitgereikt. Voor de derde keer al, verkiest Groen! Wevelgem de meest verdienstelijke organisatie. Voor deze uitreiking maakten ook de parlementsleden Wouter Devriendt en Bart Carron de verplaatsing naar Moorsele.

Een bont gezelschap: de leerlingen, enkele ouders en leerkrachten van St. Paulus Moorsele, de verantwoordelijken van het Nieuw Educatief Centrum op Bergelen en de Renaat Desiere, van de gelijknamige drukkerij.

Drie heel verschillende kandidaten. Het kleinschalige werk. Jonge gasten die enthousiast een tuin omtoveren van enigszins verwilderd tot een verantwoord schouwspel. Ze waren er, op een zondagmorgen.

Iets meer gemeentelijk en regionaal georiënteerd is het project van Natuurpunt, Velt en Oxfam Wereldwinkel i.s.m. de gemeente en de provincie. Een dergelijke samenwerking is op zich al een voorbeeld. Het is nu aan ons om met enige regelmaat de evolutie te volgen op Bergelen.

Last but not least drukkerij Desiere, in Wevelgem en omstreken al lang bekend door de Leiestreek, maar ondertussen uitgebouwd tot een bedrijf dat ecologisch verantwoord ondernemen tot in zijn inkten doordrukt.

De drie kandidaten komen naar voor. Bereidwillige vingers zorgen voor het nodige tromgeroffel. De gesloten enveloppe, vakkundig opgemaakt en dichtgekleefd door secretaris Dirk, wordt even vakkundig opengesneden. And the winner is…. Desiere Printing.

De prijs voor de winnaar is een prachtige foto van milieufotograaf Tom Linster. De drie kandidaten nemen een oorkonde mee die een mooi plaatsje verdient. Groen leven dekt een brede lading. Aandacht voor onze medemens, voor onze leefomgeving, voor een creatieve manier om onze samenleving te organiseren, daar is het ons om te doen. Het enthousiasme van de genomineerden en de positieve reacties op het initiatief scherpen nu al onze aandacht voor een volgende editie.

Kent u mogelijk kandidaten? U kent ons adres.

Enkele sfeerbeelden:

Carlo De Winter en Renaat Desiere

Carlo De Winter en Renaat Desiere

Carlo De Winter en Renaat Desiere

meer foto's

Dirk

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven?
Groen Wevelgem stuurt op regelmatige basis een nieuwsbrief, wil je die te ontvangen, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief

Doe mee

Wil je de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger of wens je lid te worden van Groen ?

Alle info vind je op de Landelijke website van Groen