Brainstormavond Kyotoprotocol

De gemeenteraad besliste in november vorig jaar op voorstel van Groen! om een lokaal Kyotoprotocol te ondertekenen. Het gebeurt niet vaak dat een voorstel vanuit de oppositie direct goedgekeurd wordt, maar deze keer slaagde Groen! daarin.
Zoín protocol houdt kort samengevat in dat de gemeente tegen 2012 zijn eigen CO2-uitstoot met 7,5% vermindert en ook de inwoners aanspoort om hetzelfde te doen. Meer informatie vind je op www.lokaalkyotoprotocol.be.

De concrete invulling van dit engagement, met andere woorden hoe de gemeente die beperking in CO2-uitstoot zal realiseren, ligt nog niet vast. Ook daarin willen we met Groen! een belangrijke inbreng doen.

Daarom organiseerde Groen! op 22 april, een brainstormavond om ideeŽn te verzamelen. Met Groen!-leden, -sympathisanten en Wevelgemnaars van wie we verwachtten dat ze iets zinvols over het thema te vertellen hebben. Om ons te begeleiden, hadden we een deskundige moderator uitgenodigd: Tine Heyse, gemeenteraadslid in Gent en medewerker energie en klimaat bij de federale fractie van Groen!.

De avond was heel vruchtbaar en leverde heel wat iedeeŽn op die we zullen uitwerken en als agendapunten zullen indienen in de komende gemeenteraden.

Tine Heyse

Dirk

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven?
Groen Wevelgem stuurt op regelmatige basis een nieuwsbrief, wil je die te ontvangen, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief

Doe mee

Wil je de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger of wens je lid te worden van Groen ?

Alle info vind je op de Landelijke website van Groen