Tweeluik rond consumeren

We consumeren ons kapotDe jaarlijkse infoavonden van Groen! Wevelgem zijn stilaan een traditie geworden. Na het succes van vorig jaar werd opnieuw gekozen voor een tweeluik, dit jaar was het thema consumeren.

Op maandag 14 april werd de film 'We feed the world' vertoond. De film vertelt het bizarre verhaal van ons voedsel, alvorens het in de schappen van de supermarkt belandt. Regisseur Erwin Wagenhofer onderzoekt de marktmechanismen die ten grondslag liggen aan onze voedselindustrie en roept verschillende interessante vragen op. Waarom is strooizout bijvoorbeeld meer waard dan graan? En hoe kan het dat dagelijks 100.000 mensen omkomen van de honger terwijl er wereldwijd genoeg voedsel wordt geproduceerd voor 12 miljard mensen?

Op donderdag 17 april kwam Dirk Geldof zijn boek 'We consumeren ons kapot' voorstellen. Dirk Geldof verkent in zijn boek de paradoxen van de overconsumptie.
Dirk Geldof legde klaar en duidelijk uit waarom we nooit genoeg zullen hebben en wijst op de grenzen van onze keuzevrijheid. Hij pleitte ervoor te kiezen voor meer levenskwaliteit met meer duurzame consumptie, zelfs met minder consumptie. Omdat geluk en levenskwaliteit onbetaalbaar zijn en niet te koop.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven?
Groen Wevelgem stuurt op regelmatige basis een nieuwsbrief, wil je die te ontvangen, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief

Doe mee

Wil je de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger of wens je lid te worden van Groen ?

Alle info vind je op de Landelijke website van Groen