Vliegveld Wevelgem: luchthaven of bodemloze put

Actie KortrijkNaar aanleiding van WIV, de algemene vergadering van de intercommunale van het vliegveld, van 16 mei 2006, voerde Groen! Wevelgem samen met Groen! Kortrijk, actie aan het stadhuis van Kortrijk. Met deze actie riep Groen! de gemeenten op om te stoppen met geld te pompen in het verlieslatende vliegveld van Wevelgem.

De flyer die Groen! uitdeelde kan je hieronder lezen

"Groen! roept de gemeenten die aandeelhouder zijn van het vliegveld op te stoppen met het vullen van een bodemloze put.

Dit kleine vliegveld, geprangd tussen 2 woonkernen, is nog nooit economisch rendabel of nuttig geweest en zal dat ook nooit worden. De financiŽle problemen van vandaag zijn het resultaat van een onrealistische ambitie. Het geld van de belastingbetaler uit de aangesloten gemeenten en de hele provincie kan veel nuttiger besteed worden.

Groen! pleit al jaren voor het ombouwen van het vliegveld tot een bedrijventerrein. Deze oplossing zou heel wat meer economische activiteit en een veel grotere tewerkstelling kunnen opleveren. Het vormt een goed ontsloten terrein dat met weinig inspanningen een antwoord kan bieden op de nood aan industrieruimte in de regio.

Vroeg of laat wordt de situatie toch onhoudbaar. Wie nu extra inspanningen doet om het vliegveld er financieel bovenop te helpen, probeert een bodemloze put te vullen. Het is veel beter om nu het vliegveld op te doeken dan om nogmaals serieus te investeren om aan alle eisen te voldoen en later te moeten vaststellen dat dit verloren moeite was.

Namens Groen! West-Vlaanderen

Maureen Lievyns, provincieraadslid, 0499/39.13.29
Carlo Dewinter, gemeenteraadslid Wevelgem
Cathy Mathieu, gemeenteraadslid Kortrijk"

Groen! voert actie aan stadhuis Kortrijk
Groen! voert actie aan het stadhuis van Kortrijk

Interview Maureen Lievyns
Maureen Lievyns, provincieraadslid, staat de pers te woord.

Delegatie Groen! Wevelgem
NoŽl Stockman, Roos Foulon en Vicky Coudenys van Groen! Wevelgem

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven?
Groen Wevelgem stuurt op regelmatige basis een nieuwsbrief, wil je die te ontvangen, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief

Doe mee

Wil je de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger of wens je lid te worden van Groen ?

Alle info vind je op de Landelijke website van Groen