Fietsbieb Gullegem wint de Groene Pluim 2017

Na het traditionele nieuwjaarsontbijt van Groen Wevelgem, met als gast Vlaams parlementslid Imade Annouri, werd opnieuw de Groene Pluim uitgereikt. Dit jaar kwam - na stemming van de Groen-leden - Fietsbieb Gullegem als winnaar uit de bus. De andere genomineerden waren Dierenasiel De Grensstreek en Jeugdhuis Den Bascuul uit Moorsele.

Fietsbieb is een project van beweging.net W-VL, waarvan er al 8 vestigingen over W-VL geopend zijn. Fietsbieb Gullegem is een werkgroep van beweging.net Gullegem samen met enkele enthousiastelingen waaronder fietsherstellers, administratieve & communicatieve krachten. De fietsbieb zet tweedehandse kinderfietsen (voor kinderen tot 12 jaar) op punt zodat je ze vervolgens tegen een vriendenprijsje kunt gebruiken. Voor 20 euro fietsgeld, en een waarborg van 20 euro, mag je één jaar lang een kinderfiets gebruiken.
De fietsbieb heeft meerdere doelstellingen. In de eerste plaats wil de fietsbieb het fietsen bij en met kinderen stimuleren, want fietsen is leuk en gezond.
De fietsbieb weet bovendien dat een kind zijn fietsje bijzonder snel ontgroeit en dat de (commerciële) druk om regelmatig met een andere tweewieler uit te pakken sneller toeneemt dan de portemonnee kan volgen. Daarom wil de fietsbieb een budgetvriendelijk alternatief aanbieden. Tweedehands, maar tiptop in orde.
De fietsbieb vindt hergebruik een goed idee en stimuleert daarom het 'gebruik' van een fiets boven het 'bezitten' ervan.
De werking van de fietsbieb draait op vrijwilligers met een passie voor een warme samenleving.
Meer informatie is beschikbaar op www.fietsbieb.be of onze facebookpagina Fietsbieb Gullegem.

Dierenasiel de Grensstreek zorgt al heel wat jaren voor de opvang van honden, katten en andere dieren die rondzwerven of bewust achtergelaten werden. Verzorging, dierenartsbezoek, huisvesting, voederen,… er komt heel wat bij kijken. Recent kwamen dierenasielen nog in het nieuws, met de vaststelling dat zij meestal draaien op vrijwilligers, die naast hun werk voor de dieren zelf ook nog eens moeten zorgen voor de centen. Want een structurele financiering van de werking is er niet, behalve meestal bescheiden subsidies van de gemeentebesturen of politiezones. Maar daar staan ook verantwoordelijkheden tegenover, want burgers worden dan in plaats van naar politie- of gemeentelijke diensten doorverwezen naar het dierenasiel. De Grensstreek is gelegen in de LAR in Menen, maar heeft ook de gemeente Wevelgem in zijn werkingsgebied en telt heel wat Wevelgemse vrijwilligers. Zorg voor dieren stopt nooit, dus de mensen die zich hiervoor dagdagelijks inzetten verdienen het om eens in de bloemetjes gezet te worden!

JeugdHuis Den Bascuul is het jeugdhuis van Moorsele en vierde in 2017 zijn 15-jarig bestaan. Dit werd extra in de verf gezet door een feestweekend met o.a. bierbakbouwen, een all-in fuif, een fotozoektocht voor groot & klein, optredens en zoveel meer. Sinds september werd er in Den Bascuul terug nieuw leven geblazen. Negen enthousiaste jongeren vormen het nieuwe bestuur van het jeugdhuis. De heropleving van het jeugdhuis is een warm en sociaal initiatief, het is een boost voor het centrum van Moorsele en het brengt ook de niet-georganiseerde jeugd samen.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven?
Groen Wevelgem stuurt op regelmatige basis een nieuwsbrief, wil je die te ontvangen, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief

Doe mee

Wil je de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger of wens je lid te worden van Groen ?

Alle info vind je op de Landelijke website van Groen