Verslag gemeenteraad april 2017

We openen de gemeenteraad van april met enkele wijzigingen in de personeelsformatie van de gemeente. Statutaire functies worden uitgedoofd en op termijn omgezet naar contractuele functies, iets waar de gemeente al langer mee bezig is.
Op de gemeentelijke begraafplaats worden enkele kelders vrijgemaakt, uiteraard in overleg met de betrokken familieleden. De site Ter Mote wordt volledig heraangelegd. Er wordt gedacht aan jong en oud, met onder andere speeltoestellen, petanqueterreinen, kubbveldjes, dierenpark, zitbanken,... We pleiten voor sanitair maar dat zal pas later kunnen bekeken worden, volgens het bestuur.

We beslissen ook met unanimiteit van de stemmen om een nieuwe bestelwagen op CNG aan te kopen voor de dienst gebouwen en in de Parkstraat worden (eindelijk) verkeersremmende maatregelen getroffen, om tot een veiligere omgeving te komen voor alle omwonenden.

De 3 voetbalclubs van onze gemeente zijn akkoord met de nieuwe samenwerkingsovereenkomst voor de aanleg van nieuwe kunstgrasterreinen, die er hopelijk snel zullen komen.
Last but not least: de laatste 3 punten op de agenda komen van onze Groen fractie. We bevragen het potentieel voor de organisatie van een lokaalmarkt: een samenwerking met lokale landbouwers en geïnteresseerde producenten. 2 andere oppositiepartijen zijn ons voorstel niet genegen, maar de meerderheid volgt ons voorstel en is bereid dit verder te onderzoeken!

Naar aanleiding van signalen over ouders die hun wagen stationair laten draaien en dus behoorlijk vervuilen, stellen we voor dat de gemeente borden plaatst met de boodschap 'Motor uit'. De meerderheid is helaas niet bereid om ons hierin te steunen, omdat zij een wildgroei aan verkeersborden vrezen …
Als laatste vragen we de stand van zaken over de Wevelgemse Cultuurprijs. Die zit blijkbaar in een laatste fase en komt aan bod op de gemeenteraad van juni...

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven?
Groen Wevelgem stuurt op regelmatige basis een nieuwsbrief, wil je die te ontvangen, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief

Doe mee

Wil je de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger of wens je lid te worden van Groen ?

Alle info vind je op de Landelijke website van Groen