Verslag gemeenteraad maart 2017

De gemeenteraad van maart is er eentje met slechts 10 punten op de agenda. Da’s bitter weinig, maar er komen toch enkele belangrijke zaken aan bod. Zo wordt bijvoorbeeld beslist om offertes aan te vragen voor het aanleggen van 3 voetbalterreinen in kunstgras. Drie, want er wordt eentje voorzien in elke deelgemeente.
Tenminste: als de prijs gunstig is. In de begroting van de gemeente waren aanvankelijk maar 2 velden voorzien (Gullegem en Wevelgem) t.w.v. 1 miljoen euro, maar nu wil men toch de kostprijs bekijken om er ook in Moorsele een aan te leggen. Nog belangrijk om weten is dat het kunstgras geen rubbergranulaat zal bevatten, maar wel gemalen kurk.

Er wordt onder andere de goedkeuring gegeven tot het aanleggen van kunstgrasvelden. De CD&V-meerderheid opteerde eerst om twee velden aan te leggen, één in Gullegem en één in Wevelgem. We hebben gepleit om ieder voetbalclub, dus ook Moorsele, op eenzelfde manier te behandelen. Uit het dossier die we nu kregen voorgeschoteld is het budget omhoog gegaan om drie kunstgrasvelden te kunnen aanleggen. Indien de prijzen goed zijn ingeschat krijgen dus zowel Gullegem en Wevelgem alsook Moorsele een kunstgrasveld. Wij hebben in het verleden al opmerkingen gemaakt omtrent de mogelijke schadelijke gevolgen voor kinderen en jongeren bij het spelen op kunstgrasvelden die zijn uitgerust met rubbergranulaten. We zijn dan ook tevreden dat deze optie niet weerhouden is, maar dat we kiezen voor kunstgrasvelden die verzwaard zijn met kurkgranulaten.

Ook het (aangepaste) plan voor de herinrichting van het centrum van Moorsele komt aan bod. Wat ons daar meteen opvalt, is dat de beloofde speelfontein geschrapt werd uit het ontwerp. De kostprijs hiervoor zou een stuk hoger liggen dan aanvankelijk geraamd. Een gemiste kans, lijkt ons. De schepen geeft nog mee dat er wel wachtbuizen gelegd worden zodat de fontein er op termijn toch kan komen. We hopen dat hij gelijk heeft en dat uitstel niet lijkt tot afstel… We keuren het aangepaste ontwerp in elk geval niet goed.

Een derde belangrijk agendapunt is het speelpleinplan ‘Speelweefsel’. We hebben dit grondig doorgenomen en de schepen gefeliciteerd met het mooie, toekomstgerichte plan met veel Groene insteken. Naast de klassieke speeltoestellen, zullen ook wildere, natuurlijke speelelementen voorzien worden!
Ook het verder promoten van speelstraten (door de CD&V-meerderheid 10 jaar terug nog weggehoond) kan zeker op onze goedkeuring rekenen.

Het stationsgebouw (naast de Goederenloods) wordt binnenkort openbaar verkocht dmv bieding onder gesloten omslag. De gemeente wil dit gebouw graag aankopen met het oog op de realisatie van een belevingscentrum rond wielrennen. Het subsidiedossier hiervoor is afgesprongen, maar de gemeente wil toch graag zijn kans wagen en zal een bod uitbrengen.

Opnieuw heel wat zaken op te volgen dus, wat we uiteraard ook zullen doen!

Groene groeten,
Carlo & Jasper

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven?
Groen Wevelgem stuurt op regelmatige basis een nieuwsbrief, wil je die te ontvangen, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief

Doe mee

Wil je de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger of wens je lid te worden van Groen ?

Alle info vind je op de Landelijke website van Groen