Verslag gemeenteraad juli 2016

De voorzitter sloot de gemeenteraad van juni af met de opmerking dat de Rode Duivels de avond van de gemeenteraad van juli mogelijks een wedstrijd konden spelen op het EK. Was dit een statement om een korte raadszitting aan te kondigen? Zeer goed mogelijk want we kregen een agenda met 15 punten.

We startten met enkele wijzigingen in de personeelsformatie, het vastleggen van de feestdagen en de aankoop van een vrachtwagen op CNG. De wegenis- en rioleringswerken op de verkaveling Ijzerpoort-noord passeren bijna geruisloos, en dat voor een investering van 1,4 milj euro. Dat komt omdat de voorafgaande stappen van dit dossier al allemaal de raad zijn gepasseerd.

Het grotplein stond ook op de agenda. Wat verstaan we onder het ‘grotplein’? Alle grond langs en achter de kerk van Sint-Hilarius. De opdracht om dit dossier op te starten dateert van het schepencollege van augustus 1989. Inderdaad, dit lees je correct: 1989. Er is wat commotie over dit punt omdat de gemeente al de kosten op zich neemt en de kerkfabriek eigenaar blijft van de gronden. Ook over het niet langer achter een hek plaatsen van de grot stoot op kritiek. Het hek aan de grot werd er ooit geplaatst omdat er zwaar vandalisme was geweest. De plannen werden uitgetekend door de gemeente en goedgekeurd door de kerkfabriek. Dus zij zijn van oordeel dat het veilig genoeg zal zijn. Nochtans was het de toenmalige priester die begin 1999 aandrong op het plaatsen van de hekken. We vinden dat de gemeente de kosten op zich wel mag dragen maar dan ook de eigenaar van de gronden moet worden. Maar omdat dit dossier al aansleept van 1989 en de omgeving behoort tot één van de ‘lelijke plekken’ in Wevelgem hebben wij dit dossier goedgekeurd zodat er eindelijk werk kan worden gemaakt van deze verloederde plaats.

Het laatste punt om de agenda was een punt dat wij hebben toegevoegd aan de agenda. Onze collega’s van de oppositie hadden de oproep van de voorzitter ter harte genomen en geen agendapunten toegevoegd. Dus tijd genoeg voor ons. We vroegen om de schoolomgeving aan de Wijnbergschool uit te breiden van de Kleine Wijnbergstraat tot en met het kruispunt van de Wijnbergstraat. Meerdere ouders, kinderen én gemachtigde opzichters voelen zich niet altijd even veilig en dus moeten er maatregelen genomen worden. Het schepencollege kon ons daar volledig in volgen en zij bekijken welke extra maatregelen zoals voetpadverbreding er nog kunnen genomen worden om deze schoolomgeving veiliger te maken. Ons voorstel werd dan ook unaniem aanvaard.

De volgende gemeenteraad is pas in september. Zullen we uitrusten? Ja, natuurlijk, maar we houden ogen en oren open. Wie suggesties heeft voor een betere, groenere en veiliger Wevelgem mag ons altijd contacteren. Tot binnenkort ergens in Wevelgem.

Met groene groeten
Carlo De Winter

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven?
Groen Wevelgem stuurt op regelmatige basis een nieuwsbrief, wil je die te ontvangen, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief

Doe mee

Wil je de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger of wens je lid te worden van Groen ?

Alle info vind je op de Landelijke website van Groen