Verslag gemeenteraad februari 2016

We openen de gemeenteraad van februari met de eedaflegging van Emmy Mispelaere, nieuw raadslid voor CD&V. Welkom, Emmy!
Bij het volgende punt over de gemeentelijke hovingen bevestigt de schepen ons nogmaals dat de door Groen gevraagde speelfontein er wel degelijk komt.

Vervolgens krijgen we een hele resem agendapunten mbt de revitalisering van de 2 Wevelgemse bedrijventerreinen: Gullegem-Moorsele en Wevelgem-Zuid. Nieuwe openbare verlichting, fietssuggestiestroken, vernieuwing van het waterdistributienet,Ö
Een duur project, dat voor een groot stuk gesubsidieerd wordt door de overheid.
Bij het industrieterrein Gullegem-Moorsele wordt ook de Hondschotestraat aangepakt, waar onder andere een vrijliggend fietspad komt om de veiligheid van de fietsers te garanderen.

Verder nog op de agenda:
De dotatie aan de politiezone Grensleie wordt vastgesteld op 3,6 miljoen euro, in het retributiereglement van het recyclagepark worden enkele aanpassingen gedaan en vanaf nu kunnen begrafenissen ook plaatsvinden op zaterdag na 14u, iets dat vroeger niet kon.
De capaciteitsbepaling voor de gemeentelijke basisscholen wordt ook opnieuw vastgelegd en het pand in de Menenstraat 10 wordt door de gemeente aangekocht. Voor de kenners: de oude Mythe! Het plan is om daar een betere verkeerssituatie te ontwikkelen.

Namens Groen Wevelgem brachten we ook een motie rond de lastenverlaging voor lokale besturen. Het bestuur keurde deze motie goed, dus wordt nu vanuit de gemeente een brief gericht aan de bevoegde ministers. Een Groen punt in het belang van de financiŽn van onze gemeente!

Last but not least: nog meer Groene punten op de agenda.
We formuleren onze bezorgdheid over het bedrijventerrein Menen-Wervik dat grenst aan onze gemeente. Dit zou wel eens ernstige gevolgen kunnen hebben voor de mobiliteit, de levenskwaliteit,Ö Logisch dus dat wij dit namens Groen op de agenda zetten.

Ook de commotie rond Speelplein Kasper brengen we nog eens ter sprake, omdat we het schandalig vinden hoe in dit dossier gehandeld werd.
We zijn blij dat er uiteindelijk toch een oplossing gekomen is en dat Kasper kan blijven verder bestaan.

We polsen ook naar de mogelijkheid om een speelpleinwerking op te starten in Gullegem en vragen een beter (communicatie)beleid rond de vele speelpleintjes in Wevelgem. 2 punten waar u later ongetwijfeld meer over hoort!

Groene Groet, Jasper Stragier

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven?
Groen Wevelgem stuurt op regelmatige basis een nieuwsbrief, wil je die te ontvangen, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief

Doe mee

Wil je de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger of wens je lid te worden van Groen ?

Alle info vind je op de Landelijke website van Groen