Carlo vervangt Henk in Wevelgemse gemeenteraad

logoGroen-gemeenteraadslid Henk Vandenbroucke gaat professioneel aan de slag als projectmedewerker voor het MO2-project in Moorsele bij het Wevelgemse OCMW. Spijtig genoeg is sinds het gemeentedecreet een job bij het OCMW wettelijk niet combineerbaar met het mandaat van gemeenteraadslid. Henk neemt dus noodgedwongen ontslag uit de Wevelgemse gemeenteraad.

Henk was raadslid sinds 2010, eveneens door een wissel. Sindsdien zorgt hij trouw dat Groen zowat elke maand een voorstel op de gemeenteraad brengt, vanaf 2013 samen met zijn compagnon Jasper Stragier. Steeds in de stijl van Groen: constructief en positief. Mee denken om het beleid in Wevelgem beter te maken. En dat werkte. In 2012 zette Groen immers bij de gemeenteraads-verkiezingen met Henk als kopman met 9,9% een heel sterk resultaat neer: de 3e beste score voor Groen in West-Vlaanderen. Goed voor net geen 3 zetels. Het programma van Groen voor die verkiezingen is voor een groot deel terug te vinden in het beleidsplan voor Wevelgem. Henk gaf dit beleidsplan een score van 7/10: zoveel van de 10 prioriteiten van Groen waren in het plan terug te vinden, een signaal dat de groene ideeën opgepikt worden door de CD&V-meerderheid. Ook van de maandelijkse voorstellen zijn er heel wat die ondertussen realiteit zijn of op de planning staan. Denk maar aan de succesvolle campagne die Groen in het voorjaar voerde om een speelfontein te krijgen in de toekomstige heraanleg van de gemeentelijke Hovingen.

Henk wordt vervangen door Carlo De Winter. Carlo is 43 jaar, werkt als ICT-coördinator in een middelbare school en is vader van 4 tienerkinderen actief in diverse Wevelgemse sport- en jeugdverenigingen. Hij was reeds gemeenteraadslid voor Groen tussen 1995 en 2006. Daarna was hij ook heel wat jaren voorzitter. Hij zorgt ervoor dat de Wevelgemse Groen-fractie garant blijft staan voor een combinatie van ervaring en nieuw talent, van beslagenheid en jeugdig enthousiasme. Carlo staat bekend om zijn gedegen inhoudelijk werk, en zal in dezelfde stijl verder de groene opbouwende oppositie mee vorm geven.

Henk verlaat weliswaar noodgedwongen de gemeenteraad, maar vertrekt niet bij Groen. Henk wordt de nieuwe voorzitter van de lokale groep en zal zo mee een gezicht van Groen Wevelgem blijven.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven?
Groen Wevelgem stuurt op regelmatige basis een nieuwsbrief, wil je die te ontvangen, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief

Doe mee

Wil je de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger of wens je lid te worden van Groen ?

Alle info vind je op de Landelijke website van Groen