Campagne speelfontein slaat aan in Wevelgem

Groen Wevelgem lanceerde 2 weken geleden een campagne om te pleiten voor een speelfontein in het Wevelgemse park. Na een aankondiging in het recente huis-aan-huisblad werd op 20 april een facebookgemeenschap 'Wevelgem wil een speelfontein in het park' opgestart. In een mum van tijd werden 1000 fans verzameld, een duidelijk teken dat het voorstel beantwoordt aan een nood bij de Wevelgemse bevolking.

Omdat Groen ook participatie belangrijk vindt, wordt op 12 mei een brainstormmoment over het voorstel georganiseerd. Er zijn bij de inwoners wellicht heel wat creatieve en bruikbare ideeën over hoe zo'n waterelement er kan uitzien. Iedere ge&ium;nteresseerde is dan ook van harte welkom, om 20u ter plaatse (tennisterreinen gemeentelijke Hovingen Vanackerestraat).

Op mooie zomerdagen was het vroegere ploeterbadje in het 'park' (of Gemeentelijke Hovingen) een verzamelplaats voor kinderen die vooral interesse hadden voor het water en ouders voor de zitbanken en de zon. Goed voor heel wat (jeugd-)herinneringen. Spijtig genoeg sneuvelde dit door de strenge hygiëneregels voor 'zwembaden'.

Een speelfontein of waterspeeltuin is daarom een goed alternatief: spelen met water zonder dat het wettelijk als een zwembad beschouwd wordt. Maar waar dat eerst in het beheersplan voor het park opgenomen was op het plein voor de nieuwe bibliotheek, is dit niet voorzien in de lopende werken in de omgeving. Voor Groen een gemiste kans.

Daarom maken we er een punt van om te streven naar het opnemen van een speelfontein of waterelement in een andere fase van de herinrichting van het park. Als er één plaats is waar in de gemeente een fontein moet komen, is het wel daar.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven?
Groen Wevelgem stuurt op regelmatige basis een nieuwsbrief, wil je die te ontvangen, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief

Doe mee

Wil je de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger of wens je lid te worden van Groen ?

Alle info vind je op de Landelijke website van Groen