Gemeenteraad november 2014

wevelgemHet is weer tijd voor algemene vergaderingen bij de intercommunales en voor Gaselwest ( gas), FIGGA (financiering gaselwest), Leiedal, Infrax West (elektriciteit), Psilon (crematorium) en WIV (vliegveld) stellen we het mandaat vast.

Electrabel moest uit Gaselwest stappen. We nemen de aandelen van Electrabel over door een kapitaalsvermindering binnen Gaselwest.

Er wordt een toegangscontrolesysteem besteld zodat in eerste instantie de sportinfrastructuur zal uitgerust worden met een badgesysteem. Daardoor worden gebruikers minder afhankelijk van de zaalwachters.

Na de inhuldiging van een kunstwerk op de begraafplaats in Wevelgem dit jaar, komen er ook vergelijkbare kunstwerken in Gullegem en Moorsele.

De vijver in het park wordt heraangelegd. We vragen of de jeugdbewegingen zijn geļnformeerd. De impact zal beperkt zijn, horen we.

In de Post- en Bissegemstraat zal het elektriciteits- en kabeltelevisienet ondergronds gebracht worden. Er wordt een gesloten bestelwagen voor de schrijnwerkersploeg aangekocht.

Het huishoudelijk reglement wordt aangepast zodat we als gemeenteraadsleden de kans krijgen om met een tablet te werken en er niet telkens pakken papier moeten opgestuurd worden. Interessant.

Ons agendapunt stelt de vraag wat er zal gebeuren met het Oud Gemeentehuis, nu de trouws en plechtigheden naar de gerenoveerde loods aan het station zullen gebeuren. In een uitgebreid antwoord licht de burgemeester diverse facetten toe. Voor kleinere gebruikers als het Rode Kruis en speelpleinwerking moet vlot een oplossing te vinden zijn. Voor de muziekschool het nog uitkijken, misschien naar de nieuwe multifunctionele ruimte die voor het ogenblik onderhandelt wordt met het Sint Paulus college. Wat er in de nabije toekomst met het gebouw kan gebeuren? Daar zou/zal een werkgroep verkennen wat de mogelijkheden zijn. We volgen het op.

Henk en Jasper

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven?
Groen Wevelgem stuurt op regelmatige basis een nieuwsbrief, wil je die te ontvangen, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief

Doe mee

Wil je de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger of wens je lid te worden van Groen ?

Alle info vind je op de Landelijke website van Groen