Verslag gemeenteraad juli 2013

logo WevelgemDe gemeenteraad van juli was er een die ik in m'n eentje moest doorspartelen, aangezien collega Henk aan het genieten was van een welverdiende vakantie. Gelijk heeft hij! We hebben er al 6 achter de rug, dus dat zou ondertussen al vrij vlot moeten gaan.

We beginnen de gemeenteraad met de toelichting van een aantal grote dossiers zoals het project 'Heerlijke Heulebeek', de uitbaggering van enkele Wevelgemse vijvers die aan het dichtslibben zijn, de installatie van een kunstwerk op het ereperk voor burgerslachtoffers op het kerkhof en de restauratie van de goederenloods naast het stationsgebouw in Wevelgem. Die laatstgenoemde wordt ingericht als trouwzaal met daarnaast ook mogelijkheden voor recepties en feestelijkheden van de gemeente. Kostenplaatje? Een goeie 500.000 euro, maar schepen Bernard Galle belooft ons dat het een pareltje wordt!

We krijgen ook nog een toelichting over het woonproject Kleine Molen, waar langzaam maar zeker ook schot in de zaak komt. Alles is klaar om stap voor stap over te gaan tot uitvoering. Een mooi project waarbij we hopen dat de gemeente verantwoorde en duurzame keuzes maakt. We zullen niet nalaten om dit met de Groen fractie van dichtbij op te volgen!

Na de goedkeuring van enkele wijzigingen in het personeelsbestand van de gemeente, is het tijd voor de vraag van Groen. Samen met de andere Groen afdelingen van de regio Leiedal hebben we beslist dat er nood is aan een concreet actieplan wat betreft windmolens. Er zijn al vele ideeën en voorstellen gekomen, maar hier werd nauwelijks iets van gerealiseerd. Bevoegde schepen Stijn Tant bevestigt dat hier zeker verder rond nagedacht wordt en dat dit ook opgevolgd zal worden binnen Leiedal.

Jasper Stragier,
Gemeenteraadslid Groen

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven?
Groen Wevelgem stuurt op regelmatige basis een nieuwsbrief, wil je die te ontvangen, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief

Doe mee

Wil je de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger of wens je lid te worden van Groen ?

Alle info vind je op de Landelijke website van Groen